Tervetuloa Helin blogiin

Esittelen näillä sivuilla tekemiäni käsitöitä. Kommentteja otetaan mielellään vastaan.

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Housuja





Hilcon biopellavasta tehtyjä mukavan vilpoisia housuja koossa 80 cm, 98 cm ja 116cm. Housuissa on vajaamittaiset lahkeet. Mallien päällä oikea lahkeen mitta näkyy parhaiten koossa 98 cm ( toinen ylhäältä). Vyötäröille olen laittanut kuminauhat. Housuissa on myös edessä taskut, joihin voi kerätä vaikka kiviä :) Koristelut olen tehnyt nauhoilla.
Työn alla on samanlaisia housuja tummanpunaisena sekä ruskeana. Löytyisi minulta vaalea beigeäkin pellavaa, mutta väri hiukan mietityttää. Onkohan se liian vaaleaa pikkulasten housuihin?

Tämä tietokoneella värkkääminen saa aikaiseksi harmaita hiuksia.  Yritin laittaa kuvien alle tekstiä mutta ne vinksottivat  mihin sattuun, vaikeaa.

perjantai 25. kesäkuuta 2010

Pinkit mekot

Kaksi mekkoa jotka olen ommellut jo viikko sitten. Ostimme uuden kameran ja sen käytön opetteleminen on vienyt turkasen paljon aikaa. Kaupassa myynnissä olevat kankaat kuvasin useana päivänä. Päivällä kuvasin  kankaat ulkona ja illalla puuhastelin kuvankäsittelyohjelman kanssa. Kun tulos oli huono niin seuraavana  päivänä sama uudestaan. Niin että ompelemiseen ei ole viime viikolla  jäänyt juurikaan aikaa. Juhannuksen vietän koirien kanssa kahdestaan niin että eiköhän tässä jotakin ompeluksiakin saa aikaiseksi.

Mekot ovat puuvillaa ja kokoa 104 cm ja 116 cm.  Pienemmässä mekossa koristeena on joutsen-nauhaa sekä pitsiä. Isompaan mekkoon olen ommellut sydännauhaa sekä pitsiä.  Helma pienemmässä mekossa on pinkki pallosesta pallokankaasta  ja toisen mekon helman olen tehnyt Hilcon vaaleanpunaisesta Vichy-Karo  ruutukankaasta.

Kerttu  lupaa minulle aina ennen valokuvien  ottamista  että hän ei tänään  heilu kuin heinämies,  lupaus ei vain ole vielä pitänyt. Typykän kuvaaminen käy päivä päivältä vaikeammaksi ja hermoja raastavaksi.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Punaisia mekkoja

Uusimmat Vuokko- mekot. Koristeena olen käyttänyt pienemmässä mekossa (80cm)  pitsiä ja polvekenauhaa ja suuremmassa (110cm ) pitsiä ja Maileg-nauhaa . Mekkojen miehustassa on kumilankapoimutus.  Miehustan kankaat ovat Alexander Henry kankaita. Ruutukangas helmoissaa ja päänteillä on Hilcon Vichy-Karoa.
Minun lempivärini on punainen ja kun näin Alexander Henryn kankaan niin olin myyty. Samaa kangasta olen hankkinut myös ruskea-keltaisena sekä sinisenä. Ne myös ovat nättejä kankaita mutta minun silmääni hivelee eniten tämä punainen kangas.
Mekot ovat myynnissä verkkokaupassani. Punaisista Vuokko-mekoista on tulossa muitakin kokoja.

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kesämekko

Vuokko-mekko myytäväksi puuvillaa ja koko on 104cm. Takapituus mekossa on 59cm. Kertulle aika pitkä (94cm pitkä likka),passeli pitkälle 3 -vuotiaalle tai 4 - vuotiaalle.
Mekko tulee löytymään verkkokaupasta kunhan saan sen päivitettyä.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

HANHELI- kauppa avattu

Vihdoinkin kauppa auki. Koko kevät on mennyt yrityksen perustamiseen liittyvien asioiden parissa. Kauppaan olen tähän mennessä valmistanut muutaman mekon ja valikoima laajenee jatkuvasti.
Valmistan Hilcon kankaista lastenvaatteita 80-122cm kokoisia, sekä tytöille että pojille. Ompelen  vaatteita myös toivomustenkin mukaan.
Kaupassa tarjolla myös Hilcon kankaita aluksi on saatavilla 8 eri väristä velouria, 6 eri väristä interlockneulosta, 5 väriä resorista, 2 väriä biopellavasta sekä 2 väriä vichy-karo ruutukangasta.
Myytävänä on myös  koristenauhoja Farbenmixiltä( 3 ) sekä Janeas-Worldiltä( 7 ).
Tervetuloa tutustumaan ja kaupoille ! http://hanheli.fi