Tervetuloa Helin blogiin

Esittelen näillä sivuilla tekemiäni käsitöitä. Kommentteja otetaan mielellään vastaan.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Talven ompeluja

Joulukuussa serkkupojalle omplemani yöpi. Kangas on Hilcon autokuvioista interlockneulosta ja resorit myös Hilcon valikoimista. Yöpin koko on 104 cm.


Ulkoilupuku on tehty Kertulle. Housuissa käytin punaista Shelbystä ostamaani vedenpitävää  ulkoilupukukangasta. Kankaasta on mukava ommella ulkovaatteita lapsille kun se on kevyttä ja notkeaa. Viimevuoden haalarin tein samasta kankaasta ja se on kestänyt hyvin pihaleikit. Vaaleanpunainen kangas on myös vedenpitävä, se on muistaakseni Reimatec-kankaita. Housujen saumat olen teipannut ja housuissa on tuulipussit lahkeensuissa.
Takki on tehty Hilcon rain-kankaista joka on tuulenpitävää ja pitää pientä tihkusadettakin. Takissa olen yhdistellyt neljää eri kuosia . Heijastinnauha on terenauhaa ja olenkin sen ommellut koristenauhaan kanssa takkiin kiinni.
Puvun vuoren tein tuulipukukankaista ja kaksin kertaisesta puuvillavanusta. Puvun koko on 104 cm. Toivottavasti sillä vuoden päivät pärjätään ennen kun se on pieni.



Näissä kuvissa esitellään haalaria kevääksi. Musta kangas on Shelbyn kankaita, samaa kuin punaisissa housuissa. Punainen kangas on Gordura muistelen ostaneeni  sen Kangastukusta. Kuviolliset kankaat ovat Hilcon rain-kankaita. Hihansuihin olen laittanut resorit niin pukiessa menevät käsineett paremmin puvun päälle. Yksityiskohdista  sen verran että lahkeissa on tuulipussit ja puvun vetoketju on tuulenpitävä jotenka pukuun ei tarvitse laittaa erillisrä tuulilistaa. Koristenauhojen reunoihin olen ommellut heijastinnauhaa.  Vuori on tehty tuulipukukankaasta ja puuvillavanusta.
Puvun koko on 104 cm.


Serkkupojalle kevääksi takki. Takin päällinen on tehty kahdesta Hilcon rain-kankaista. Vuoren olen tehnyt tuulipukukankaasta ja puuvillavanusta. Hupun vuoresaa on Hilcon collegeneulosta. Tähäkin ompelin heijastinnauhat koristenauhan reunaan kiinni. Takki on kokoa 104 cm.


Juhlamekko 4-vuotis synttäreille. Olin suunniteellut että tekisin mekon taftista. Tilasin muka saksasta oranssia taftia ja olihan naurussa pitelemistä kun paketti tuli ja se oranssi kangas olikin paksua fleeceä :)  Sitten pitikin kiireesti alkaa miettimään että mistä juhlamekko ommellaan. Tässä mekossa on käytetty kahden aikaisemman juhlamekon jämäkankaita. Kukikkaat kankaat ovat pellavasekotekankaita. Ruudullinen kangas on silkkiä. Typykkä kävi valitsemassa nappikaupasta  itse mekon miehustassa olevat kukat. Mekon koko on 104 cm. Jospa tällä nyt muutamat synttärit saisi juhlittua.

Kuvat ovat kamalan huonoja, sisällä kuvaaminen on hankalaa. Olen hankkinut kaksi päivänvalolamppua että saisin parempia kuvia mutta näissä kuvissa niistä ei iloa ole ollut.